fredag 20. mars 2009

G-Schmok Productions [Synopsis]

Gruppemedlemmer:
Grethe Helene Gundersen, Silje Olsen,
Camilla F. Hansen, Hege Kristiansen,
Mona Lise Bøhn og Karoline Ellingsberg


I G-Schmok Productions fremtidige reklamefilm vil vi (med rettigheter) bruke colasangen som går under navnet ”For en – og for oss alle” [se teksten under], og varer i cirka 30 sekunder. Vi vil mer eller mindre filme ordrett det sangen sier, på en humoristisk måte (forhåpentligvis). Og kanskje forsøke å endre litt på sangens hastighet, slik at filmen blir mer forståelig, og enklere å følge med på - ettersom sangen i sitt originale tempo, er ganske rask. Dette finner vi ut av senere.

I og med at oppgaven vi fikk utdelt var "nye kommunikasjonsfilmer", vil poenget i filmen vår gå ut på dette. Altså blir poenget i filmen at alle scenene vil inneholde at skuespillerne tar i bruk nye medier, i hovedsak mobiler (vi kommer til å variere det litt). I deler av den vil vi også bruke selve kommunikasjonsmidlene som skuespillere. Vi planlegger å filme i forskjellige miljøer og ha forskjellige roller. Poenget er at alle uansett miljø, kultur, religion og så videre bruker nye kommunikasjonsmidler for å holde tritt med den moderne hverdagen.

Scenene vil, som forklart ovenfor, inneholde en dirkete tolking av sangens tekst, "punkt for punkt". Vi vil selvfølgelig tilpasse kommunikasjonsmidlene som blir tatt i bruk til hva "punktet" sier, slik at det blir en sammenheng.


Vi har kontaktet Coca-Cola Norge og vi har fått tillatelse til å bruke sangen deres, men kun til privat bruk. Dette innebærer at vi ikke får lov til å laste opp videoen noen plasser (youtube).


For en – og for oss alle
For de store, for de små.
For de som står sammen,
for de som skiller seg ut.
For de mange, for de få.
For de som elsker, elsker ikke,
elsker lite, elsker mye.
For de trofaste og tilfeldige,
for de mange og vidt forskjellige.
For den som ikke er slik som du tror.
For en dukkert opp mot nord
for et snowboard spor.
For den som bryr seg,
for to som holder sammen
i en solnedgang i en stjernenatt.
For smaken av mitt første kyss.
For en, og for oss alle.



torsdag 12. mars 2009

Nickelback - Someday


Musikkvideoen kom ut rundt 2003, ikke så lenge etter at sangen ble gitt ut. Nickelback er et rockeband som har holdt på helt siden 1995, og fremdeles holder fremdeles på i dag. Bandet består av Chad Kroeger, Mike Kroeger, Daniel Adair og Brandon Kroeger. Hovedsakelig satser bandet på å spille både post-rok, rock og hardrock. Deres første album, kalt The State, ble gitt ut allerede i 1996. Etter suksessen med dette albumet, ble 6 andre album også laget – det siste ble laget så sent som i 2008 og het ”Dark Horse”.

I musikkvideoen foregår handlingen både i storbyen hvor vi får se selve historien, og i et lokale hvor vi ser bandet stå og spille sangen. Sammenhengen mellom musikken og handlingen er svært bra, den gjenspeiler det teksten forteller på en veldig god måte.

Klippingen og tempoet i filmen er lagt ganske greit opp, og er utformet på en måte som gjør at man følger bedre med. Det er ”rask” filming når vi kun ser bandet, og så er det roligere når selve handlingen blir vist. Det blir brukt et vidt spekter av kameravinkler, men bruken er utformet bra. De viser ultranært bilde når det er noe spesielt vi burde få med oss, halvtotalbilde og totalbilde når vi skal se hele situasjonen, og nærbilder for å forsterke uttrykk og inntrykk. Overgangen fra bandet til hovedhandling er brå og plutselige, og kunne kanskje vært litt mindre brå – men de gjør like fullt videoen til det den er, og forsterker bare inntrykket. Hele videoen handler jo om en brå handling som endret alt ganske raskt. Når musikken blir litt mer intenst, blir klippingen og tempoet raskere, og man skifter hurtig mellom to forskjellige senere med svært brå overganger. Sammen med musikken, øker det spenningen i videoen og

Bortsett fra bandet møter vi to ”fremmede” mennesker i denne videoen, en gutt og en jente. Disse to er kjærester og samboere, og vi forstår at det har skjedd noe som har fått jenta til å bli trist og sint. Grunnen til dette får vi ikke vite før helt til slutt, men om man både ser og hører litt etter så kan man skjønne det i begynnelsen. I en av scenene er det sølt melk på gulvet, og når hun trykker i det blir et etterlatt spor, men når han trykker i det skjer det ingenting. Dette er et virkemiddel som forsterker inntrykket. Vi får også et ultranært bilde av en avis som ligger på bordet, hvor vi ser at det står ”Man died in .. ”, dette burde få de fleste til å tenke.

Paret er alltid sammen i scenene, hvor gutten prøver å si ting til henne uten at vi ser noen form for reaksjon hos henne – annet enn at hun hele tiden gråter. Mot slutten setter hun seg i en bil og kræsjer, selv om han prøver å stoppe henne. Hun dør, og han står like ved ulykkesstedet og ser henne reise seg opp fra bilvraket og gå mot ham. Om man ikke har skjønt det før, så skjønner man det i hvert fall nå; grunnen til at hun gråt var at kjæresten døde, og hun ville ikke leve alene.

Trykk her for å se videoen.